FreeThinking

Kuka hyötyi

 • Helsingin vaalipiiri
  Helsingin vaalipiiri
 • Uudenmaa vaalipiiri valitut
  Uudenmaa vaalipiiri valitut
 • Uudenmaan vaalipiiri rannalle jääneet
  Uudenmaan vaalipiiri rannalle jääneet
 • Varsinais-Suomi
  Varsinais-Suomi
 • Pirkanmaa
  Pirkanmaa
 • Oulun vaalipiiri
  Oulun vaalipiiri

 

 

Kun kävin lukemassa Jugnerin blogin, ja oli heti arvattavissa, minkälaista kommentointia sieltä tulee. Itse mietin tällaista asiaa, kun hieman kävin läpi näitä läpimenneitä ja tippuneita. Miksi? Siksi, että täytyy miettiä, myös millä kaikella on voinut olla vaikutusta (vaikkei sitä pysty aivan suoraviivaisesti toteen näyttämään). Kenelle esimerkiksi tämä alusta oli paras mahdollinen temmellys kenttä?  Se näkyy noista muutamasta vaalipiiristä, jotka jaksoin käydä läpi.

Hyötyivätkö he siksi, että heillä oli parempia aiheita ja pääsivät paremmin esille. Vai oliko heitä vain enemmän. Helsingissä ja Uudellamaalla hyötyivät (mikä nyt sitten hyödyksi lasketaan) perussuomalaiset ja kokoomus, Varsinais-Suomessa perussuomalaiset samoin kuin Oulun vaalipiirissä.  Pirkanmaan vaalipiirissä hyötyjistä enemmistö oli perussuomalaisia, muttei aivan niin selvästi. Oulun vaalipiirin otin, koska Oulusta sattui onneton panopaukku, joka saatiin julkisuuteen suurella huudolla sopivaan aikaan.

Pitäisikö tästä vetää sellainen johtopäätös, että mitäpä täällä turhaan mestarin opetuslapsia vastaan kukaan änkyröi, enempää kommentoimatta miksi sen on turhaa. Ja tähän on nyt tyytyminen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Saisiko tuon kaiken suomeksi?

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Kyllä se on sitä itseään. Jollei, kauniimmin ilmaistua kiertoilmaisua ymmärrä.

Toimituksen poiminnat