FreeThinking

Tehdään Suomea paremmaksi

 

Näin Suomea tehdään paremmaksi. Muutetaan viraston nimi toiseksi, kuten tieliikennevirasto Väyläksi (kenenkä ministerin väyläys, ei kun väläys).  Siitäkin nimestä kuten joistakin muista ovat kansalaiset tehneet valituksia, aiheellisesti. Tai muutetaan ympäristönsuojelu ympäristöterveydenhuolloksi kasvupalvelujen mukana. Kuinkahan sitä ympäristön terveyttä sitten on jatkossa tarkoitus huoltaa, jottei se tyystin sairastu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Birgitta Kesseli

"Kuinkahan sitä ympäristön terveyttä sitten on jatkossa tarkoitus huoltaa, jottei se tyystin sairastu."

Niin, nyt kun Vihreätkin ovat ympäristömme unohtaneet.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Uuspuhe lisääntyy sitä mukaa kun vallanpito etääntyy kansasta, ja sitä mukaa kun aito poliittinen debatti kuolee. Vai mitä pidät seuraavasta helmestä:

-hiilineutraali kasvukäytävä, jossa tapahtuu positiivinen rakennemuutos kestävän kehityksen periaattein.

Tämä kaipaa suomennusta. Hiilineutraalius fysikaalisesssa mielessä tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset poistetaan alueelta. Poliittisesti se on jokin saavutettavissa oleva pikku tuunaus. Kasvukäytävä viittaa siihen, että hylätään kaikki ne alueet, jotka eivät satu olemaan jonkin ison tien varressa. Ne muuttuvat hiilineutraaleiksi myös! Positiivinen rakennemuutos viittaa siihen, että vaikka paikat menevät rikki, ainakin raivaustraktori saa töitä. Kestävä kehitys on jo klassikko. Vaikka umpikuja on edessä, uskotellaan, että ryömintävaihteellla pääsee vielä eteenpäin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Hyvin hoksattu. Nimien muuttaminen on helppoa ja nopeaa. Asioiden muuttaminen on vaikeaa ja hidasta. Asioiden muuttaminen paremmiksi on vielä vaikampaa ja hitaampaa. Siksipä: Nimet muuttuu vain / ja niillä peitetään / ettei mikään muutu lain / ihminen säilyy entisellään.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Lisäksi nimenmuutokseen voi liittyä paljon asioita, joista ei haluta tarkemmin kertoa kuten organisaatiomuutoksia, työjärjestelyjen muutoksia. Nimeä muuttamalla voidaan tehdä järjestelyjä, joista ei ole tarpeen kertoa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuokin on totta, mutta niitä muutoksia voidaan tehdä aivan hyvin ilman nimien muuttamistakin. Ainakin Britanniasta löytyy kosolti historian peruja olevia hallintoelinten nimiä, joista sivullinen ei hevin arvaa, mitä asioita siellä hoidetaan.

Toimituksen poiminnat