FreeThinking

Hiljaiseksi vaiennetut

 

Nyt näitä taas riittää, otsikoita kauhuteoista, järjettömästä väkivallasta, rikoksista valtiota, kansalaisia ja ihmiskuntaa kohtaa. Ja heti perään kymmeniä tuomitsemisilmoituksia, joilla ei ole mitään merkitystä niille, jotka näitä tekoja suorittavat. Mitä varten sitten yleensä ottaen tuomitaan, koska heitä ei pystytä tuomitsemaan edes kadotukseen muuta kuin tyhjillä sanoilla. Jokainen näitä uutisia lukeva kaipaisi konkreettisia toimenpiteitä, joilla tällaiset teot voitaisiin ehkäistä, mutta sellaisia ei taida olla ja tuomitaan, jotta osoitettaisiin myötätuntoa edes uhreille ja saataisiin jonkinlainen sielunrauha itselle.

 

Itse en haluaisi edes lukea tai tietää näistä mitään. Toivoisin pelkästään viranomaisilmoituksia, joissa mainitaan teko ilman tekijöiden mainitsemisia hyvin pienillä otsikoilla. Haluaisin, että media vaientaisi heidät hiljaisiksi, jotta näin osoitettaisiin, että he eivät ole minkään arvoisia näillä teoillaan. Viranomaiset tekisivät sitten niitä välttämättömiä asioita, joita ei myöskään tarvitsisi näissä tapauksissa julkisesti ilmoittaa tai kertoa suunnitelmistaan kuinka jatkossa toimitaan.

Turvallisuuden kannalta kaiken tietäminen ei ole kaikkien kannalta turvallisinta. Vaikka avoimuus on tätä päivää, oleellisinta siinä on mihin se kohdennetaan, missä se on välttämätöntä. Security First, voisi olla enemmän tätä päivää ja siihen sisältyy paljon.

 

Pystyykö media vaientamaan heidät, vai onko kaikkinainen näkyvyys niin tärkeää, että se ei ole mahdollista?

 

Media ainoastaan mahdollistaa entisestään sitä vastakkainasettelua, mahdollisuudella jokaiselle ilmaista mielipiteensä, syistä ja niiden seurauksista, usein hyvin löyhillä ja vääristyneillä perusteilla. Katsotaan nyt sitten mitä Theresa Mayn ilmoitus internet valvonnan tiukentamisesta Britanniassa aiheuttaa kaikkinensa ja onko sillä vaikutusta siellä ja leviäisikö käytäntö myös muualle. Hiljaiseksi ja näkymättömäksi vaiennetulla ei ole ääntä, ei näkyvyyttä, eikä samanlaista mahdollisuutta kannatukseen ja ajatuksiensa levittämiseen. Kannatanko tiedon välittämisessä tasa-arvoa? Kyllä kannatan, mutta sen täytyy olla vastuullisempaa, ehkä myös kontrolloidumpaa, jotta terrorismi ei saa sitä jalansijaa siinä kuin tänä päivänä on käynyt. Hiljaiseksi ja näkymättömäksi vaiennetulla ei ole ääntä, ei näkyvyyttä.

 

Uhrit on vaiennettu ikuisiksi ajoiksi, heidän muistonsa elää muistotapahtumissa kuten ’One Love Manchester’. Nyt on aika hiljentyä ja vaientaa se kaikki muu. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MarkusManninen kuva
Markus Manninen

Tuskin mitään turvallisuutta luodaan, jos tekijöitä ei tuoda esille. Pitäisikö heidän syylisyystaakkaansa vähentää olemalla vaiti tästä asiasta?
Terrori-iskut alkavat olla jo niin tätä päivää, ettei se mitenkään voi olla vaitonaista.
Mielestäni kuulostaa jo jonkinlaiselta tekijöiden suojelemiselta.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Minusta nyt on tekijöistä tuotu esille enimmäkseen se mistä he ovat kotoisin. Näkyi jossakin lehdessä yhden tarina, jossa oli nimikin mukana, ja oli jonkun lähteen mukaan kertonut, että hänestä tulee terroristi. Juttua en lukenut näin vain otsikon. Näinhän heistä tehdään media julkkiksia, joita heidän ei pitäisi olla. Tarina voi olla miksi, mutta ei kuka.

Toimituksen poiminnat