FreeThinking

Avoimuus, luottamuksen avain

 

Mikä muutti Tuomisen päätöksen olla julkaisematta, hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti ensin näitä poikkeuksellisten liiketoimien julkistamista ja myöhemmin sähköpostien. Painostettiinko vai katsoiko, että lakipykäliä on tarkasteltava sillä silmällä, ettei niitä voi julkistaa. Tällöinhän hänen olisi pitänyt informoida ratkaisuun johtaneet syyt myös julkisesti.

Finanssivalvontaa on aikaisemmin epäilty, juuri eläkevakuutusyhtiöiden sanoisinko hellällä otteella käsittelemisestä. Mutta ilmeisesti voimme vahvasti epäillä siihen olevan syynä, nämä hyväveliverkostot, jossa kaveria ei saa kiusata.

” Finanssivalvonnan johtaja toimii viraston päällikkönä. Hänen virkakautensa kestää viisi vuotta, ja hänet nimittää virkaansa eduskunnan pankkivaltuusto.”

https://fi.wikipedia.org/wiki/Finanssivalvonta

Pankkivaltuutetut, kansanedustajat:

puheenjohtaja Matti Vanhanen, kesk.
varapuheenjohtaja Pentti Oinonen, ps.

Antti Kaikkonen, kesk.
Seppo Kääriäinen, kesk.
Kalle Jokinen, kok.
Jutta Urpilainen, sd.
Pia Viitanen, sd.
Ville Vähämäki, ps.
Ben Zyskowicz, kok. 

Päivitetty 18.5.2017

 

Ja edellinen pankkivaltuusto oli

 

Pankkivaltuusto kokoonpano 30.6.2011-

  • Ben Zyskowicz, puheenjohtaja
  • Pirkko Ruohonen-Lerner, varapuheenjohtaja
  • Mari Kiviniemi, jäsen
  • Jouni Backman, jäsen
  • Timo Kalli, jäsen
  • Marjo Matikainen-Kallström, jäsen
  • Lea Mäkipää, jäsen
  • Jan Vapaavuori, jäsen
  • Pia Viitanen, jäsen

 

Tavallinen kansalainen joutuu hartaasti miettimään sitä minkälaisista tekosista, virheistä sinua tai muita varsinkin paremmassa asemassa olevia käsitellään vääränlaisten ratkaisujen tekemisissä. Ja kyllä vahvasti näkemykseni urautuu sille kannalle, että mitä suurempi virhe parempiosaisen tekemänä sitä vähemmällä virheen tekijä pääsee, ellei kyse ole jo katastrofaalisesta virheestä. Pienemmistä, jotka voivat johtua pelkästään siitä, että esimerkiksi valintaa tehdessä kahdesta vaihtoehdosta, ei ole informoitu tarpeeksi näkyvästi valinta hetkellä valintojen vaikutusten seuraamuksista. Ja valinnat voivat kuitenkin henkilökohtaisesti olla sellaisia, että niissä ei voi järjellisesti tehdä muuta ratkaisua, joka jälkikäteen osoittautuu vääräksi ja jota ei voi perua, eikä edes pyytää anteeksi. Kaikista muista voi pyytää anteeksi ja ne siunataan sillä anteeksiannolla, ellei ole mahdollisuutta enää korjata tekemisiään.

 

Finanssivalvonta on julkinen laitos, joka aloitti vuonna 2009 ja sitä valvoo eduskunnan pankkivaltuusto.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/toimielimet/Sivut/default.aspx

 

Eli siellä on myös meidän valitsemia päättäjiä, jotka ovat valitsemassa keitä johtokuntaan ja johtoryhmään kuuluu.

 

Onko luottamus sellaista kauppatavaraa, jota arvostetaan tai ei arvosteta ollenkaan. Sillä ei ole enää väliä kuinka luottamus ansaitaan sen jälkeen se on vain kaupan. Luottamuksen yksi perustekijä on avoimuus ja kuinka sitä käytetään. Jos sitä avoimuutta ei pystytä tuomaan säädetyllä tavalla esille, ei sitä luottamusta voida ansaita kuin vain rajoitetusti.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005234850.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat