FreeThinking

Mitä seuraavaksi Kreikan velkakriisin suhteen

 

Tämän päivän agenda on, kenellä kulta, asettaa säännöt

“On Thursday, the Commissioner for Economic Affairs, Pierre Moscovici, said he was optimistic that a “political agreement” can be reached.”

Tätä Moscovici tarkoitti edellisellä lausunnollaan, sillä tämähän on vain politiikkaa.

“Politically, the onus to prove the programme is viable lies in Athens.”

Poliittisesti, velvollisuus näyttää toteen (osoittaa oikeaksi) ohjelman elinvoimaiset valheet Ateenassa.

https://www.neweurope.eu/article/mondays-eurogroup-state-play-greek-negotiations/

Erisuuntaisia näkemyksiä Kreikan pysymisestä Euro-valtiona näyttää syntyneen Saksassa nykyisen johtajan ja virkaa hakevan Sosiaalidemokraatin Schulzin mielipiteissä. Schulz haluaa edelleen Kreikan pysyvän euromaana, jota taasen Merkel ei pidä välttämättömänä, mikäli Kreikka ei pysty kurssiaan muuttamaan, mikä kaikessa karmeudessaan näyttää mahdottomalta, jollei todellista realistista vastaantuloa Kreikan velkaongelmien kanssa tapahdu. Realistisuus tarkoittaisi tässä, että virheet joita on tehty, ei pidä asettaa yhden syyllisen maksettavaksi, vaan maksumiehiksi on laitettava myös niitä, jotka ovat toisilta velkoja peräämässä myöntämättä omia virheitään.

http://www.express.co.uk/news/world/768585/Martin-Schulz-EU-Greece-remain-euro-debt

Euroopan ja Kreikan tulevaisuuden näkymiä haetaan monitahoisesti. Hyviä vaihtoehtoja ei ole näkyvissä ja ilmeisesti tyytyminen on niihin sopivimpiin. Ongelma onkin vain se kenelle ne ovat sopivimpia. Kehittyykö Euroopan ja Kreikan talous tarpeeksi lähiaikoina. Mitä siihen vaikuttavat Donald Trumpin toimenpiteet ja häneen kohdistuvat sanalliset hyökkäykset, Brexit, ja muuta Eurooppaa koskettavat ongelmat, joista pienin ei ole edelleen kasvava pakolaisongelma.

Ja nyt sitten pelataan aikaa, jotta jokainen pelinappula saadaan asemiinsa, näin ovat sopineet Merkel ja IMF:n pääjohtaja Lagarde. Myös Kreikan pääministeri Tsipras, hyväksyy tämän, koska hänen suurin tukijansa Francois Hollande on vielä jonkin aikaa pelissä mukana.  Odottelemme syksyä ja kuinka peli kehittyy vai lässähtääkö kokonaan. Tai tiedä häntä, tapahtuisiko maanantaina 20.2.2017 jotain muuta kuin ennalta on sovittu. Tänään mikään ei ole enää niin varmaa, kuin epävarmuus. Valheet ovat totuuksia ja totuudet valheita, ja julkisuuteen saatetun tiedon vastaanottajille ei ole selvää kummasta on kysymys. Onko sanalla avoimuus mitään merkitystä?

http://greece.greekreporter.com/2017/02/17/german-newspaper-merkel-lagarde-agree-for-imf-to-stay-in-greek-bailout/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vihreäthän oli hyväksymäss' Kreikka-vipit 2018 asti.Kiviniemen hallituksessa.
Sokkonako sopimus hyväksyttiin ilman tietoa tulevasta?

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi

Moscovicin pause suomeksi:"Poliittisesti, velvollisuus osoittaa ohjeman elinvoimaisuus kuuluu Ateenalle." Sana "lies" ei ole monikko sanasta "lie" (valhe),vaan taivutus verbista "lay" (esim. asettaa).

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Kiitän oikaisusta, joka on kohdillaan. Yksioikoinen ajattelu johti väärään tulkintaan.

Toimituksen poiminnat