FreeThinking

Pilvilinnoissa

 

Kuka elää pilvilinnoissa, haavemaailmoissa. Nekö, jotka lupailivat tukia hyvin monien mielestä epärealistiselle hankkeelle eli Guggenheimille. Siltähän se vaikuttaa, aina kulttuuriministeriä myöten näitä pilvilinnoissa pörrääjiä on tavattu. Jäikö niihin pilvilinnoihin vielä haaveilijoita, jotka toivovat jotenkin hankeen uudelleen esiin marssia jossakin vaiheessa tulevaisuutta. Vai joutuivatko hankkeen nyt ”ehdottomasti” kuopanneet pilvilinnaan, ja he vankkumattomasti uskovat hankkeen kuopatuksi. Ikävä kyllä tänä päivänä mikään ei ole lopullista ja mikään sanominen ei ole uskottavaa, vaikka kuinka toisin todisteltaisiin. Eilisestä keskustelusta jäi hyvin mieleen erään valtuutetun puheenvuoro, jossa hän osuvasti muistutti kuinka Hotelli Tornia oli aikoinaan vastustettu vuosia, mutta ilmeisesti toisten sinnikkyys mahdollisti sitten kyseisen rakennuksen pystyttämisen.

 

Koska halutaan niin innokkaasti olla pilvilinnoissa, eikö museota haluavat voisi miettiä uudenlaista ratkaisua hankkeelle eli sitä pilvilinnaa, museota, joka toimisi pilvessä. Voisi sijaita Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa tai Suomussalmella. Eikä investointi kustannukset olisi maata kaatavia, ollaanhan pilvessä. Jokainen vierailija voisi etsiä itsestään uusia taiteellisia ulottuvuuksia, ja marssia mielikuvitus museoon niin mielikuvituksellisessa asussa kuin kykenee, tai sitten ilman, mikä ei varmasti aiheuttaisi muille läsnäolijoille mielipahaa, ellei tekniikkaa viedä niin pitkälle, että kaikki onkin enemmän todellisuutta kuin fyysinen todellisuus. Erimuotoista taidetta voitaisiin esittää aivan uusissa ulottuvuuksissa. Ehkä tämä on innovaatio, jonka saa toteuttaa, tai sitten ei. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuossakin kai on hidasteena nykyinen rikoslaki, joka kieltää pilven vetämisen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Pilvessä olemisella on tänä päivänä hämärtävä käsite. Voimme viedään pilveen kuvia, äänitteitä ja muuta ikimuistoista tavaraa, joka ei kuitenkaan ole konkreettista. Toisaalta, jos itse olemme pilvessä, voidaan kysyä kuinka tuon tilan olemme saavuttaneet. Eihän ole käytetty kiellettyjä nautintoaineita, vai olemmeko hurahtaneet sinne pilveen, pilvilinnaan omassa utopistisessa harhakuvitelmassa. Näin minä tänä päivänä tuon pilvessä olemisen ymmärrän.

Toimituksen poiminnat