FreeThinking

Jo on aika (väli)kysymysten

7.10.2014 Perussuomalaisten välikysymys

”Hallitus on yli kolme vuotta leikannut ja korottanut veroja. Tulos on selvä: maassa on lama, työttömyys on räjähtämässä käsiin ja velkaantuminen ei ole taittunut. Luottoluokituksen laskun jälkeisistä kommenteista paljastuu, etteivät hallituksen avainministerit löydä hallituksen talouspolitiikasta juuri mitään korjattavaa. Tämä on käsittämätöntä.

Suomen talouden kehitys on jäänyt jälkeen myös muusta euroalueesta. Standard & Poor’sin luottoluokituksen laskun perusteluista on luettavissa karu totuus: maamme kilpailukyky ei ole vahvan euron oloissa kunnossa. Talouspolitiikkamme ja talouden rakenteemme on päivitettävä euroaikaan, sillä talouden työkalupakissa ei ole enää devalvaatiota, jolla talouspolitiikan vanhoja virheitä voi korjata. Muuten vaarana on jopa kriisimaiden kaltainen massatyöttömyys.”

Ja mitä perussuomalaiset ovat tehneet työttömyyden katkaisemiseksi nyt hallituksessa ollessaan. He ovat ehdottaneet työkokeilua. Kuinkahan monta yritystä he uskovat löytyvän, jotka mahdollistavat 110 000 tuhannen työttömän kokeilevan jotakin sellaista mihin heillä ei ole koulutusta, ei kokemusta. Tämä kokeilu tulisi koskemaan ainoastaan niitä töitä, joihin ei tarvita koulutusta, ei kokemusta. Vai mitä työministeri Lindström ajatteli? Tilastojen siivoamista, kokeiluna.

Koko vaalikaudella (2011- 2015) oli jätetty yhteensä 21 välikysymystä. Stubbin hallituksen vastattavaksi oli jätetty neljä välikysymystä.

http://yle.fi/uutiset/hallitus_vastaa_perussuomalaisten_kreikka-valikysymykseen/7778880

Tuo 21 välikysymystä tuohon päivämäärään mennessä tarkoitti, että oppositio oli saanut aikaiseksi yhden välikysymyksen noin yhdeksän (9) työssäolo viikon aikana eduskunnassa. Täytyy muistaa, että eduskunnalla on edustamisvelvollisuus, jota kai voidaan heidän osaltaan kutsua työssäolo viikoiksi, ja noita viikkoja on huomattavasti vähemmän kuin normi kansalaisella vuodessa.

 

Tämän seuraavan välikysymyksen osalta ei voi todeta muuta kuin välikysymysten tekeminen on poliittista pelleilyä ja mahdollisten irtopisteiden keräilyä. Vai mitä mieltä olette siitä, että entiset oppositiopuolueet esittivät välikysymyksen koulutuksen leikkauksista, ja ovat nyt itse hallituksessa ollessaan leikkaamassa koulutuksesta. Ilmeisesti tässä kysymyksessä mennään kokoomusjohtoisesti ainakin leikkausten osalta.

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-mukaan-koulutusta-koskevaan-valikysymykseen/

Seuraavassa hieman enemmän siitä, kuinka politiikantutkija kokee välikysymysten merkityksen politiikan tekemisessä.

https://blogit.utu.fi/ekeskus/2014/10/17/valikysymykset-opposition-aseena/

Toistaiseksi nykyinen oppositio on tehnyt kuusi (6) välikysymystä, mikä tarkoittaa yhtä välikysymystä noin neljässä viikossa, (jos olen laskenut työssäolo eli edustamisvelvollisuus viikot oikein). Ei siis yhtä viikossa, kuten eräs perussuomalainen kansaedustaja väitti. Kannattaa hieman sitä ajanhallintaa ja ajantajuntaa hieman tehostaa, ettei laskuissa mene sekaisin.

Demareiden mahdollinen välikysymys koski näitä liikennehankkeita. Yksi pääministeri Sipilän kommentti, joka koski Sote-uudistusta. Sote tarvitsee uuden valtio yhtiön, tarkoittaen infran rakentamista, joka sitä hoitaisi. Uutta yhtiötä jota kautta digitalisaatiota vietäisiin eteenpäin. 
Samoin ollaan yhtiöittämässä liikennettä, tosin liikennerakentaminen kuuluu myös infraan, ei ilmeisesti kuitenkaan valtion toimesta vaan innokkaiden yrittäjien toimesta. Kuinkahan paljon heitä aluksi tuettaisiin tai koko aikaisesti. Loppu tulema, Suomi yhtiöidään ja tätä yhtiötä johtaa pääministeri. Nyt on aika kysymysten. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Teuvo Hakkarainen sai nyt aikaan hyvän kysymyksen ajankohtaiseen ongelmaan:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Document...

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Kaikki kysymykset, jotka ihmiset kokevat yhteiskunnallisesti miksei myös jotain intressipiiriä koskien epärealistiseksi, täytyykin kohdistaa niille asiallisesti, joiden tehtävä on myös antaa perusteltu vastaus esitettyyn kysymykseen. Tuulivoimassa on varmasti omat ongelmansa, eikä se välttämättä sovi joka paikkaan. Itse odotan, että sillä sarallakin teknologia kehittyy entisestään, joka mahdollistaisi sen häiriöttömän ja kannattavan käytön. Jatkuvaa tukemista en kannata millään tavalla, nimitetäänpä sitä millä nimellä tahansa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Välikysymyksiä joutuu tekemään, kun selvitykset ja kirjallisen aineiston pääsy tajuntaan on rajoittunutta. Tämä on täysin verrattavissa lapsen ajatusmaailmaan.

Puhutaan usein lapsen kyselyiästä ? Lapsi käyttää kysymyspatteria välillä myös selkeästi härnätäkseen. Hän kyselee sadatta kertaa, miten viinirypäleet ja rusinat voivat olla sama asia, vaikka on kuullut vastauksen ihan yhtä monta kertaa kuin on kysymyksen esittänyt.

Harva se päivä väännetään myös siitä, miksi kahden metrin pituista risua ei saa tuoda sisälle kotiin tai miksi mereen ei saa juosta suinpäin vaatteet päällä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hakkaraisen kirjallinen kysymys on hyvin muotoiltu ajankohtaisesta aiheesta.
Länsirannikko on kaavoitettu kiireellä syöttötariffin takia täyteen suuria tuulivoimaloita. Nyt kansa on yksituumaisesti noussut suunnitelmia vastaan, kun on huomattu valheelliset melumallinnukset vain dB (A) arvoilla, matalataajuisen, kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon suodattavan mittauksen takia.

Tuulivoiman talteenotto kuluttaa enemmän energiaa kuin mitä tuottaa. Pitää myös ottaa huomioon koko elinkaaren ja tuotantoketjun kaikki osa-alueet ja niiden sosiaaliset ja ympäristövaikutukset.

Hakkaraisen kysymystä on tyhmää aliarvioida lapselliseksi. Terveys on moninkertaisesti vahvempi argumentti kuin raha. Minkä tahansa terveyshaitan aiheuttaminen voi johtaa rikosoikeudellisiin seuraamuksiin ja henkilökohtaiseen vastuuseen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Hannu Aro

En tiedä missä nyt lipsuu. Minun kommenntini oli kommentti blogistin esittämään arvioon nykyisen opposition kiihtyvässä tahdissa lisääntyneeseen välikysymystehtailuun.

Hakkaraisesta ja tuulivoimasta ei puhuttu sanaakaan. Kirjallinen kysymys hallitukselle ei myöskään ole välkysymys. Ne ovat täysin kaksi eri asiaa.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Lapsen käsitys kyky on oleellisesti huomattavasti rajoittuneempi kuin aikuisella ja jos hän aikoo oppia ja ymmärtää, hänellä on syytäkin tehdä kysymyksiä. Aikuisen ihmisen taasen täytyy tietää mistä hän tietoa hakea ja jos kansanedustaja ei ymmärrä lukemaansa hän on väärässä paikassa. Epäselviä asioita ja vaikeasti käsitettäviä asioita on varmasti esiteltävissä asioissa, mutta onko se syy tehtailla välikysymyksiä. En pidä sitä syynä välikysymysten määrän kasvamiseen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Maailma on suuri paikka ja Suomi nähdään kansainvälisen politiikan kentässä vain pelinappulana. Oikeastaan pienenä pelinappulana. No tähän voitaisiin sanoa, että pieni ja sukkela voi usein vaikuttaa asioihin ketterämmin kuin kovin suuri ja raskas koneisto, poliittinen päätöksentekoelin".
Energiapolitiikassa Suomea käytetään koekenttänä maailman suurimpien tuulivoimalaitosten sijoituspaikkana lähellä asuvien vastuksesta huolimatta. Mitä siitä seuraa? Se on ihmisoikeuskysymys, Suomen valtio ei nyt ihmisoikeuksia kunnioita.

”Vaikka tuulivoimateollisuus on nykyään suojassa oikeustoimia vastaan, on tapahtunut joillekin, että teollisuuden ja valtion sääntelyviranomaiset ovat hyvin mahdollisesti aiheuttaneet merkittäviä rikkomuksia uhrien tiettyjä ihmisoikeuksia kohtaan; ja että tämä on se tie, jota kautta tulisi pyrkiä asiaa uutterasti viemään eteenpäin, mikä voisi olla mahdollista vähin kustannuksin niukkojen varojen takia.”

https://windfarmaction.files.wordpress.com/2016/04...

Toimituksen poiminnat