FreeThinking

Vastine

Merkel, Holland, Dijsselbloem, Juncker ja muut EU:n asioista päättävät eivät pysty tekemään minkäänlaista päätöstä siitä mitä Kreikan suhteen täytyisi tehdä. Mikä neuvoksi, keneltä kysyttäisiin. Kysytään kansalta siis Euroopan unionin kansalaisilta, järjestetään kansanäänestys EU:n kansalaisille paitsi kreikkalaisille, heillähän oli jo omansa. Kysytään kansalta Kreikka ulos EU:sta vai lisää tukea vielä määrittämättömillä ehdoilla. Kansa päättäköön. Tästä innostuu virkaatekevä pääministeri Soinikin: ” Yhdyn asiaan, tämä ei ole enää vatulointia vaan hevosten satulointia kunnon laukkaan”. Voidaanko kansalaisia äänestyttää määrittelemättömillä ehdoilla, olisiko se ongelma äänestyksen järjestämiselle. ”Kyllä äänestys voidaan järjestää, sehän on vain vastine kreikkalaisten järjestämälle äänestykselle, ja meillähän on selvät ja ymmärrettävät vaihtoehdot, mistä äänestetään”, joku johtajista ilmaisee kantansa asiasta. Niinpä äänestys päätetään järjestää vajaan kahden viikon päästä sunnuntaina, sillä päättäjät haluavat iteroida tukiehtoja seuraavat kaksi viikkoa, ja ilmoittaa ne sitten, mikäli kansalaiset päättävät hyväksyä kreikkalaisten tukemisen.

 

Saadaanko kansa äänestyspömpeleihin Euroopassa, vaikuttaako äänestysinnokkuuteen mitenkään Euroopassa jatkuva hirvittävä helleaalto, vai päättävätkö lomalla olevat eteläeurooppalaiset tulla Skandinavian vilvoittaviin olosuhteisiin päästelemään höyryjä ulos ja äänestää täällä ennakkoon, sillä onhan sellainenkin järjestettävä vajaan kahden viikon päästä perjantaina.

 

Elämme epätodellista aikaa, eikä siihen tunnu löytyvän keinoja päättäjiltä ratkaista ongelmaa, joka paisuu ja kärjistyy joka päivä pahemmaksi. Ja tähän liittyy velkaantuminen, työttömyys, pakolaiset, talouden heikko tilanne Euroopassa. Eikä tässäkään hyvällä sanonnalla ”Onni yksillä, kesä kaikilla” kovin paljoa ilahduta, kun se kesäkin on useille jotakin muuta kuin siitä nauttimista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat