FreeThinking

Ihminen eläimenä vai eläin ihmisenä

  • Ihminen eläimenä vai eläin ihmisenä

 

Vihavainen tuo esille kirjassaan myös asian, joka herättää yllättävän paljonkin ajatuksia, nimittäin ihmisten ja eläinten erot tai samankaltaisuudet. Kirjassa kerrotaan myös siitä kuinka ihminen on ajanut vahvasti ihmisten ja eläinten tasa-arvoa. Onneksi siellä ilmaistaan, ettei tasa-arvo ajatusta ole vielä kohtuuttoman äärimäisyyksiin viety, kuten Bernard Russelin letkauksella ”lemmikkieläimet ovat viittä vaille kansalaisia, joskin vielä on matkaa siihen, että osterit saisivat äänioikeuden”. Todellakin, ruokavaramme voisivat huveta monilta osin, jos tuo mahdollisuus joskus tulisi, eikä koskisi pelkästään ostereita.

 

 

Ihmisten ja eläinten eroa tuodaan esille taakkana, josta eläimet ovat vapaita. Tulla paremmaksi ihmiseksi, eläin ei pystyisi tulemaan paremmaksi ilman ohjausta. Ja kyllä ihminenkin siihen tarvitsee ohjausta, jollei tiedä mitä se paremmaksi tuleminen on. Ihminen eroaa myös siinä, että se on erittäin julma omille lajitovereilleen. Kirjassa kerrotaan Nikita Lomaganin dokumentin pohjalta kuinka Leningradin piirityksen aikana ihminen hengissä pysymisikseen söi muita ihmisiä. Tässä tuleekin se varsinainen ajatus, että ihminen tekee mitä tahansa ajattelematta kaikkia sen seurauksia, joihin se voi johtaa. Jopa sen oman hengen menettämiseen, koska oli tarve pysyä sekin päivä hengissä, ajattelematta, että joku päivä joku tuomitsisi hänet siitä teosta kuolemaan.

 

Valitettavasti tämä ihmisen häikäilemättömyys johtaa minut väistämättä ajatukseen siitä mitä kaikkea ihminen tekee tai saadaan tekemään omien häikäilemättömien tarkoitusperien takia. En voi olla ajattelemaan niitä aivopestyjä henkilöitä, jotka uhraavat oman henkensä, jotta saadaan hengiltä ihmisiä, jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi tai aja heidän yhteisönsä asiaa. Näitä toimia ei voida pitää sotatoimina, koska siellä tapetaan samalla usein siviilejä, joilla ei ole osaa eikä arpaa siinä vihan pidossa, vaan sattuvat olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Näin näillä silmittömillä toimilla ja teurastuksilla lisätään sitä vihanpitoa. Viha kasvattaa vihaa. Eläimellisyys ja häikäilemättömyys ovat kaksi eri asiaa.

 

Joskus tulee väistämättä sellainen tunne, että ihminen pyrkii kuitenkin tekemään eläimestä kaltaisensa, ainakin lemmikkieläimestään. Niitä puetaan, hommataan vastaavanlaisia tavaroita, joita ihmiset käyttävät ja niin edelleen. Toivottavasti tässäkin joku tolkku pysyisi, vaikka se yhdenlaisen bisneksen mahdollistaa. Ja annetaan villien pysyä villeinä omissa reviireissään.

 

Lähde: Timo Vihavainen, Länsimaiden tuho

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat