FreeThinking

Paska juttu

Ihmiselämään kuuluu oleellisena osana silloin tällöin käydä tarpeillaan. Käydäänkö siellä sitten antaumuksella, otetaan oikein lukemista mukaan tai muuta pientä askarreltavaa, tai ratkaisujen suorittamista. Siis yritämme olla tehokkaita sielläkin, ja käytämme aikaa vaikkapa lukemiseen. Kuinka monelta se sitten onnistuukaan. Ilmeisesti ne ovat niitä tapauskohtaisia asioita.

 

Niinpä itsekin otin tässä päivänä eräänä lukemista mukaan, tuntuu, ettei sitä enää muutoin muka ennätä mitään lehdissä olevaa lukeakaan. Lehdykässä oli mukavasti myös poliittista agendaa aina EU-vaaleja myöten, mutta kumma kyllä ajatus ei aivan lähtenyt lehdessä oleviin asioihin. Mieleen tulivat jostain syystä saksalaiset ja eräs Ylellä näytetty tv-ohjelma, jossa yksi brittitoimittaja oli antanut laittaa suolistoon näitä tämän päivän ihmeitä, pieniä kuvaavia laitteita, joilla pystyy seuraamaan mitä suolistossa tapahtuu. Ja paljonhan siellä tapahtui ja lopputuloskin sitten tutkittiin. Mutta miksi saksalaiset tulivat mieleeni? Siksikö, että olin joskus kuullut kuinka saksalaisilla on tapana (en yleistä, että näin kaikki tekisivät) katsoa minkälainen heidän jätöksensä on sillä kertaa ollut. Onko siinä jotain poikkeavaa, josta pitäisi olla huolestunut. Saksalaiset ovat tarkkoja hyvinvoinnistaan ja terveydestään, ja sitä voi seurata monin tavoin.

 

Tästä ajatus sitten lipsahti EU:n direktiiveihin ja ajatukseen, siitä että joku keksii laittaa alulle paskadirektiivin. Joidenkin mielestä, niitä on varmaan jo syntynyt useitakin. Mutta aivan konkreettinen paskadirektiivi, jossa ihmisen ulosteita ryhdyttäisiin kontrolloimaan oikein olan takaa. Hankala siitä direktiivistä tulisi, mitähän kaikkea siihen pitäisikään ottaa mukaan, jotta sellainen syntyisi. Jos jätös ei täyttäisi EU-direktiivejä, mitä EU tekisi. Tutkisiko se miksi näin ei ole? Puuttuisi tapauskohtaisesti jokaiseen ja korjaisi ongelman turvaamalla kaikille säädyllistä ravintoa, jotta direktiivistä ei lipsuttaisi. Jonkinlaista tietämystähän meillä on jo siitä, ettei kaikkea EU:ssa päätettyä sitten kuitenkaan valvota sitä edellyttävällä tavalla. (Pitäisikö valvonnasta olla erillinen direktiivi ja voisiko sen avulla työllistää paremmin Euroopassa. Sillä puuttumalla ennalta ehkäisevästi, tässä tapauksessa valvomalla, on taloudellisesti suurempi merkitys, kuin korjata asioita jälkikäteen).

 

Ravintoakin voidaan tuottaa monin tavoin, hyvänä esimerkkinä tästä on jäänyt mieleen viime loppu kesältä Pokrovan luostarissa tapahtunut vierailu, jossa isä Hariton kertoili tästä luostarista. Eräs vieras sitten kysyi, mitä he käyttävät lannoitteena kasvien ja juuresten kasvattamisessa. Isä kertoi, että sitä ihtiään, eli ihmisen ulostetta. Todennäköisesti sitä ei nyt aivan suoraan viety kasvimaalle vaan tehtiin ne tarvittavat toimenpiteet, jotta sitä lannoitteena voi käyttää. Ja hyvin kasvoivat kasvit ja juurekset, eikä laadussa mitään vikaa.

 

Mutta, jotta ei tulisi väärinkäsityksiä siitä, mitä missäkin täytyy noudattaa tässä hieman sitä pohjatietoa http://europa.eu/eu-law/decision-making/legal-acts/index_fi.htm.

 

Tässä mahdollisuus viettää hetki direktiivien parissa.  

 

Omalta osaltani toivotan kaikille EU:n parlamenttiehdokkaille menestyksellistä vaalitaistoa ja keskustelua siitä minkälaisia asioita he haluavat tuoda parlamentin jäsenenä esille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Onhan se hassua että tehdään kakkelit posliinipyttyyn ja huuhdellaan puhtaalla vedellä. Miksi veteen mikä menee moisesta töhnästä turhaan pilalle ja joudutaan sitten puhdistamaan laitoksessa. Järkitouhua.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Ihmiset jotka viettävät WCssä tarpeeksi aikaa lukeakseen, syövät liian vähän kuitua : )

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Tottahan tuo on, kuidunpuute aiheuttaa suolen toimimattomuutta, eikä kaikki suju kuin luotijunalla menisi. Silloin, kun vielä olivat olemassa puuvessat varsinkin maalla ja tokihan niitä vielä monissa vapaa-ajan asunnoissa eli mökeissä on. Silloin niissä oli valmiina lehtiä siellä aivan lukemista varten ja päästiin piiloutumaan muilta hetkeksi omiin oloihinsa ilman häiriöitä. Nehän olivat hyvin ilmastoituja, eikä hajuhaittojakaan ollut, joten se ei ollut este viipymiselle. Nykyiset ulkovessat on myös tehty hyvin eli niissäkään ei ole hajuhaittoja.

Toimituksen poiminnat